Leírás
A Lumea Cake Lace egy speciális por cukorcsipke készítéséhez. Az elkészítéséhez csupán egy kevés forró vizre és egy robotmixerre van szükség.
A keverékből létrehozott csipkék nagyon rugalmasak, nem repedeznek, és könnyen eltávolíthatók a szilikon formából, és még az apró részletek is szépen láthatóak maradnak.
A csipkéket utólag lehet színezni bármilyen ételfesték spray-el, vagy airbrush festékkel. A keveréket is meg lehet színezni bármilyen gél állagú ételszínezékkel, még mielőtt belehelyeznénk a szilikon formákba.
Csipke elkészítése
- 250 g Lumea Cake Lace csipke por.
- 250 ml langyos/forró víz.
100 g csipke por 25 - 30 csipke mintás szilikon (35 x 12 cm) menyiségű csipkére elegendő.
Használati útmutató: Egy tálba tegyünk 250 g Lumea Cake Lace csipke port és 250 ml forró vizet. Egy mixer segítségével dolgozzuk össze az alapanyagot a vízzel, kb. 5 percig, amíg a massza állaga habos lesz. Az összekevert anyagot egy spatula vagy habkártya segítségével felvisszük a csipke mintás szilikon felületre. A masszát a szilikon felületen jól eldolgozzuk, hogy annak minden részébe (vájatba) kerüljön anyag, ez után egy száraz meleg helyen hagyjuk száradni. Amennyiben egy gyorsabb száradást szeretnénk, helyezzük a csipkét egy szobai ventilátor elé. Szobahőmérsékleten történő száradás 2,5 óra, míg a ventilátor segítségével ez 1,5 órára csökkenthető. Megbontás után javasoljuk a csipkepor eredeti csomagolásban történő tárolását. A színezéshez használhatóak a gél festékek vagy a kész csipke felületére a gyöngyház fényű felületi porfestékek, spray festékek, a kívánt árnyalat eléréséig.
Youtube videók
Paraméterek
Tárolási feltételek | Tiszta, száraz, napsütéstől védett helyen, szobahőmérsékleten |
Méret | 250g |
Összetevők | Tömegnövelő szer: kálcium-karbonát, cukor, sürítőanyag: szorbit, szilárdítóanyag: cellulózgumi, xantán gumi, zselésítőanyag: Agar-agar, módosított keményítő, aroma: vanilia. |
Márka | Lumea |
Eredet helye | Románia |
Típusok | Csipke készítésre alkalmas por |